Quality4You starters hypotheek

 2.250,-

inclusief verzekeringen

Kwalitatief en betrokken hypotheekadvies voor starters op de woningmarkt.

Met 30 jaar ervaring in de financiële branche met de focus op hypotheekadvies behoort Quality4You niet tot de goedkopere hypotheekadviseurs. Met dit initiatief willen wij een uitgebreid hypotheekadvies toch tegen een scherp tarief bereikbaar maken voor starters op de woningmarkt.

Een voorname reden die dit mogelijk maakt, is het feit dat de situatie voor starters op de woningmarkt sterk verschilt met die van doorstromers. Vanaf 1/1/2013 zijn er voor starters slechts twee hypotheken om uit te kiezen: een lineaire en annuïteiten hypotheek. Hier kun je meer lezen over deze twee hypotheekvormen.

Doorstromers daarentegen kunnen binnen bepaalde grenzen oude hypotheekvormen meenemen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, zelfs als zij van aanbieder wisselen. Omdat dit meestal fiscale voordelen oplevert, kan het beste hypotheekadvies voor doorstromers bestaan uit een mix van verschillende hypotheekvormen, zoals bijvoorbeeld een aflosvrije hypotheek, een bankspaarhypotheek in combinatie met een annuïteitenhypotheek. Daarnaast hebben voorgaande lening periodes of bijvoorbeeld een echtscheiding invloed op het hypotheekadvies. Ben je een doorstromer? Dan verwijzen wij je graag door naar de website van Quality4You.

Voor starters ziet het hypotheeklandschap er een stuk minder complex uit. Daarom komt Quality4You voor hen met een all-in tarief van € 2.250,- voor een compleet hypotheekadvies, inclusief het verzorgen van de benodigde verzekeringen, indien van toepassing.

Vragen van starters

De meestgestelde vragen van starters op de woningmarkt worden op deze pagina toegelicht.

Hoeveel kan ik lenen? Kan ik de verbouwing meefinancieren in de hypotheek? Wat is het verschil tussen annuïteiten en lineair? Wat is NHG? Wie is Quality4You?

Klaar voor een vrijblijvend gesprek met de adviseurs van Quality4You?

Vul dit formulier in en je wordt binnen 1 werkdag teruggebeld.

Of bel tijdens kantooruren met
010 737 15 88

Hoeveel kan ik lenen?

Op internet zijn talloze rekentools te vinden die je een indicatie geven van het maximale bedrag dat je kunt lenen. Handig om alvast op funda te kunnen gaan rondsnuffelen, maar deze tools geven toch vaak verschillende bedragen aan.

Wanneer wij de maximale hypotheek voor onze klanten berekenen, dan wordt achter de schermen gebruik gemaakt van financieringslasttabellen, die periodiek kunnen veranderen. Daarnaast hangt het maximale bedrag af van welke rente vaste periode wordt gekozen en met welke rente dan mag worden gerekend.

De belangrijkste factor bij de berekening is je bruto jaarinkomen. Belangrijke factoren daarnaast zijn:

 • Dienstverband

  Op basis van een vast contract kan het makkelijkste een hypotheek worden afgesloten. Heb je geen vast contract? Dan is er vaak nog steeds een lening mogelijk, met een intentieverklaring of een berekening van het gemiddelde inkomen over de laatste drie jaar.

 • Schulden, krediet en studiefinanciering

  Heb je een doorlopend krediet of een schuld in de vorm van een studiefinanciering? Dan zullen de extra lasten van het terugbetalen hiervan in mindering worden gebracht op je inkomen bij het bepalen van je bestedingsruimte.

 • Nationale Hypotheek Garantie

  Hier kun je precies lezen wat de NHG is en wat voor voordelen het oplevert. Omdat je met NHG een lagere rente op je hypotheek hebt, kun je met dezelfde lasten een hogere hypothecaire geldlening krijgen. Een studiefinanciering zal hierbij minder zwaar wegen dan andere kredieten, omdat deze lening door een lage rente en soepele voorwaarden gekenmerkt wordt.

 • De waarde van de woning

  Het maximale bedrag dat je kunt lenen hangt naast je inkomen ook af van de waarde van de woning die je ermee financiert. Op welke manier kun je Hier lezen.

Afhankelijk van de hypotheekvorm wordt de rente bepaald. Bij rente periodes korter dan 10 jaar zijn, reken je met een vooraf bepaalde rente, die per kwartaal kan worden herzien. Bij de keuze voor een rente periode van 10 jaar of langer, reken je met de daadwerkelijke rente, zoals die in de rentetabel is af te lezen. Door de lage rentestand, kun je daardoor een hoger bedrag lenen bij een rente van 10 jaar of langer. Door het toepassen van een renteknip is het in sommige situaties mogelijk meer te lenen dan wanneer gekozen wordt voor een rentevast periode voor de hele hypotheek.

Maak voor een exacte berekening een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Rotterdam Kralingen. Neem contact op voor een afspraak >

Verbouwing meefinancieren

Kan ik de verbouwing meefinancieren?

Het bedrag dat je kunt lenen moet in verhouding staan tot de waarde van de woning die je koopt: de woning vormt immers het onderpand voor de hypotheek.

De regels hiervoor worden steeds strenger: in 2016 kon je maximaal 102% van de waarde van je woning lenen, in 2017 is dat nog 101%. Vanaf 2018 kun je nog slechts 100% lenen, dus alleen de prijs van de woning. De kosten koper zal je zelf gespaard moeten hebben.

Aangezien de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris, hypotheekadvies, NHG, aankoopmakelaar e.a.) al snel kunnen oplopen tot 5% van de koopsom, denken veel mensen daardoor dat de verbouwing van een huis niet meer gefinancierd kan worden uit de hypotheek.

Dit is echter niet het hele verhaal. Bij de bepaling van de waarde van de woning mag namelijk bij de meeste hypotheekaanbieders de waarde van de woning na verbouwing worden gebruikt. Het is natuurlijk altijd goed om eigen spaargeld achter de hand te hebben als je gaat verbouwen, maar je kunt nog steeds vaak een groot deel van de verbouwing meefinancieren.

Het beste kan dat uitgelegd worden met een rekenvoorbeeld:

 • Hans en Annemarie willen een appartement kopen voor € 100.000 k.k.
 • Daarnaast willen zij de keuken en badkamer vernieuwen, deze verbouwing kost € 15.000.
 • De kosten koper komen op € 5.000. Er is dus een bedrag van € 120.000 nodig om dit alles te realiseren.
 • De taxateur schat de waarde van de woning na de geplande verbouwing op € 110.000.
 • Het stel kan 101% hiervan lenen en sluit een hypotheek af van € 111.100.
 • De verbouwing moet worden gerealiseerd, dus een bedrag van € 10.000 blijft in een bouwdepot.
 • Aan eigen geld heeft het stel dus nog € 5.000 nodig voor de verbouwing en € 3.900 als aanvulling op de kosten koper.

Wat is het verschil tussen een lineaire en annuïteiten hypotheek?

Bij een lineaire hypotheek los je maandelijks een vast bedrag af. Daarnaast betaal je rente over de openstaande schuld. Omdat deze schuld snel minder wordt, zullen de maandelijkse lasten in het begin hoog zijn en daarnaast jaarlijks dalen.

Bij de lineaire hypotheek los je in de eerste jaren sneller af dan bij de annuïteitenhypotheek. Over de gehele looptijd is deze hypotheekvorm daarom ook voordeliger. De hogere maandlasten bij aanvang is niet voor elke starter gewenst.

Bij een annuïteitenhypotheek staat de bruto maandlast vast, in ieder geval tijdens de gekozen rente periode. De rente daalt jaarlijks, de aflossing stijgt jaarlijks. Deze bij elkaar opgeteld geeft een bruto vaste c.q. gelijkblijvende maandlast. De netto maandlast zal jaarlijks iets stijgen, daar de rente aftrek jaarlijks minder wordt. Dit in tegenstelling tot de lineaire hypotheek, waar naast de bruto maandlast, ook de netto maandlast jaarlijks daalt.

Wat is NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie is een waarborgfonds dat garant staat voor jou als lener. Het kan voorkomen dat je tijdens de duur van je hypotheek achteruit gaat in inkomen door externe factoren als arbeidsongeschiktheid. Het waarborgfonds zal je mogelijk bijstaan, zodat je nog steeds de maandelijkse hypotheeklasten kunt voldoen.

Ook kan het zijn dat jij jouw huis met verlies moet verkopen, bijvoorbeeld bij einde samenwoning of een echtscheiding. Het NHG waarborgfonds kan in dit geval de restschuld beperken. In welke mate en hoe het waarborgfonds helpt, is altijd maatwerk, dit zal per situatie worden bekeken.

Gebruik maken van het NHG waarborgfonds kost 1% van de bepaalde hypothecaire geldlening. Wij streven ernaar een hypotheek met NHG te verkrijgen. Het biedt naast het bovengenoemde namelijk nog een groot voordeel: omdat het NHG waarborgfonds het risico vermindert dat je de hypotheek niet meer kunt aflossen, zullen banken je met NHG een lagere rente bieden. Het rentevoordeel loopt op van zo’n 0,5% tot 1%. Over de looptijd van de hypotheek bespaart dat duizenden euro’s aan betaalde rente. Daarnaast zorgt het ervoor dat je een iets hoger leningbedrag kunt afsluiten.

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor het NHG waarborgfonds is dat de koopsom van de woning niet meer bedraagt dan € 245.000. De maximale hypotheek bedraagt € 247.450 (101%). Maar er zijn ook situaties waarbij meer geleend kan worden. Dat is het geval als je gaat verbouwen om de woning energiezuiniger te maken. Het is dus van belang je hier goed te laten adviseren.

Rob van Rijswijk

Wie is Quality4You?

Eigenaar en hypotheekadviseur Rob van Rijswijk startte in april 1987 bij Nationale Nederlanden. Na ruim 7 jaar gewerkt te hebben voor deze grote verzekeraar, heeft hij de overstap gemaakt naar het professionele intermediair.

Naast hypotheekadvies en financiële planning werd de stap gemaakt naar een leidinggevende functie, waarvan de laatste jaren als directielid.

Leiding geven was echter niet de grootste passie van Rob. Het klantcontact is altijd op de eerste plaats blijven staan en dat staat het nog steeds. Ik hou ervan me in te leven in de persoonlijke financiële situatie van de klant, om te proberen het onderste uit de kan te halen. Het is mooi om op hetzelfde level van de klant te gaan staan om tot de beste oplossing te komen.

Mede om deze reden heeft Rob op 1 april 2010 zijn eigen adviesbureau Quality4You opgericht. Het uitgangspunt bij Quality4You is een persoonlijke 1 op 1 aanpak en een kwalitatieve dienstverlening. Quality4You is in de afgelopen 7 jaar gestaag gegroeid en heeft inmiddels honderden klanten voorzien van hypotheek- en andere financiële adviezen. Hoe tevreden deze klanten zijn kun je nalezen op de reviewsite Advieskeuze, waar Quality4You sinds kort op vermeld staat.

Quality4You

Adres

Quality4You Financiële diensten

Haltewachter 20
3034 KE Rotterdam
tel: 010 737 15 88
info@quality4you.nl

Zie voor meer informatie over de financiële diensten van Quality4You ook onze reguliere website:
www.quality4you.nl

webdesign Deel&Heers Rotterdam, Ⓒ 2016